Sisältöjulkaisija

angle-left Korit kilisemään frisbeegolfradoilla

Korit kilisemään frisbeegolfradoilla

Frisbeegolffarit Paiholan radalla
Frisbeegolf on yksi nopeimmin kasvavista liikuntamuodoista. Kontiolahdella on useita ratoja, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin heittäjille.

Paiholassa sijaitsee uusin Kontiolahden alueen frisbeegolfradoista. Rata avattiin kesällä 2020 9-väyläisenä, mutta maanomistaja Master Yhtiöt Oy vastasi kysyntään ja päätti laajentaa radan 18-väyläiseksi heti seuraavaksi kesäksi. Rata alkaa ja päättyy Pielisjoen upeisiin rantamaisemiin vanhassa sairaalamiljöössä. Välillä seikkaillaan metsäisessä ja mäkisessä maastossa, ja kiekkoa liidätetään soramontunkin yli. Alkuperäiset väylät ovat mukavaa heittämistä, ja niillä myös aloittelija voi saada onnistumisen elämyksiä. Uusilla väylillä heittäjää tullaan haastamaan hieman lisää. Kierroksen voi aloittaa tai päättää maistuviin pullakahveihin Jokirannan kesäkahvilassa, jonka pihassa pääsee myös rapsuttelemaan lampaita. Radan laajennus pyritään saamaan valmiiksi kesäkuun alkuun mennessä. Töiden ollessa käynnissä rataa ei saa käyttää.

Toinen täyspitkä rata on Kontiorannassa ampumahiihtostadionin kupeessa. 20-väyläinen metsärata haastaa kokeneemmankin heittäjän, sillä väylät ovat pitkiä ja välillä ei tahdo erottaa metsää puilta. Muutamaa mäkiväylää lukuun ottamatta rata on suhteellisen tasainen ja helppokulkuinen. Kilometrejä kertyy mittariin kuitenkin aivan huomaamatta neljästä kuuteen, riippuen siitä, onko tyyli suoraviivaisesti etenevä vai puskasta pusikkoon siksakkaava. Kannattaa kuitenkin katsoa, mihin astuu ­– täällä kun on usein tavattu ulkoilemassa myös kyy kavereineen.

Kirkonkylän tuntumassa Vierevänniemellä sijaitsee 9-väyläinen rata kauniilla paikalla Höytiäisen rannassa. Maasto on miellyttävää ja kasvillisuudeltaan helppokulkuista, mutta pari tiukempaa ylämäkeä nostaa verenpainetta sopivasti, mikäli väylien haastavuus ei sitä aiheuta. Kierroksen tomut voi käydä huuhtomassa viereisellä uimarannalla ja ei kun uudelleen kierrosennätystä parantelemaan!

Toinen 9-väyläinen, aloittelijaystävällinen rata sijaitsee Uilossa. Radalla ei ole korkeuseroja, ja maasto on mukavaa metsämaastoa. Rata on rakennettu tiiviisti eivätkä siirtymät väylältä toiselle ole pitkiä. Uilo sopiikin parhaiten koko perheen hyvän mielen radaksi, jonka huonokuntoisempikin jaksaa kiertää mukana.

Olipa uusi tai vanha tämän liikuntaa ja luontoa yhdistävän lajin harrastaja, tärkeää on muistaa muutama ohje radoilla liikuttaessa. Pelaaja on aina vastuussa kiekostaan, ja heittää ei saa, mikäli väylällä on vielä heittäjiä tai se voi osua muihin ulkoilijoihin. Suurempien peliporukoiden tulee myös etiketin mukaan päästää nopeammat heittäjät ohitseen. Varsinkin nyt heittäjämäärien lisäännyttyä on tärkeää katsella myös taaksepäin, ettei tule aiheuttaneeksi jonoja. Kun roskat muistaa viedä mukanaan, myös luonto ja kunta kiittävät. Radoilla nähdään!

Frisbeegolffarit Paiholan radalla