Sisältöjulkaisija

angle-left Lehmon kulttuuri- ja nuorisotila on uusittu

Lehmon kulttuuri- ja nuorisotila on uusittu

Anita Luhanko ja Kristiina Isaksson järjestelevät tilaa
Lehmon monitoimitila koki kevään aikana muodonmuutoksen. Tila remontoitiin vanhentuneiden ja aikansa eläneiden materiaalien vuoksi.

– Halusimme luoda miellyttävän tilan käyttäjille, lisää viihtyisyyttä ja helposti muunneltavuutta. Nuorilta kysyttiin mielipiteitä ja ne on otettu huomioon sisustuksessa ja materiaalihankinnoissa, kertovat nuoriso-ohjaaja Anita Luhanko (kuvassa vas.) ja kulttuurituottaja Kristiina Isaksson.

Tilassa on nyt uusi modernimpi keittiö. Uuden saarekkeen ja uusittujen kodinkoneiden avulla yhteiset leivontahetket nuorien kanssa ja väliaikatarjoilu tilaisuuksissa helpottuvat. Olohuonetilasta on tullut selkeämpi ja avarampi. Myös valaistus uusittiin kauttaaltaan. Tilaa pystyy nyt helposti muuntelemaan kokouskäyttöön tai tyhjäksi esitystilaksi, koska raskaammat huonekalut ovat rullilla.

Monitoimitilan sali muuttui eniten. Tila on nyt ”Black Box” eli seinät ja katto ovat mustia. Lisäksi lattian tummat vinyylilankut, mustat verhot ja sälekaihtimet tekevät tilasta pimeän tarvittaessa. Kulttuurin erilaiset tilaisuudet, esitykset ja elokuvat saavat potkua, kun tilaan pystyy tekemään visuaalisia efektejä valoilla ja koristeilla.

Uutuutena salissa on seinäpeilit tanssia ja yleistä peilailua varten, puolapuut ja katosta roikkuva ilmajoogakangas sekä iso diskopallo. Fatboyt, sohvat, pingispöytä ja pleikkanurkkaus ovat helposti siirreltävissä. Tilassa voi jumpata tai vaikka tanssia isommallakin ryhmällä. Musiikinkuunteluun on erilaisia kaiuttimia, ja tilassa pystytään järjestämään pienimuotoisia diskoja ja konsertteja sekä nuorten lani-tapahtumia.

Anita Luhanko ja Kristiina Isaksson järjestelevät tilaa