Sisältöjulkaisija

angle-left Nyt polskimaan!

Nyt polskimaan!

Uimarit ovat Vierevänniemellä
Nauti kesäpäivästä ja pulahda veteen. Kontiolahdella on monentyyppisiä uimapaikkoja, jotka kannattaa käydä kesän aikana testaamassa.

Suomessa on 300 000 kilometriä rantaviivaa, joten jokainen Suomessa asuva joutuu varmasti kosketuksiin veden kanssa lukuisia kertoja elämänsä aikana. Uimataito ja hyvät vesiturvallisuustaidot antavat vapauden liikkua vedessä, vesillä ja veden äärellä turvallisesti eri vuodenaikoina.
Uimataito on jokaisen suomalaisen kansalaistaito – silti peräti joka neljäs 12-vuotias Suomessa asuva lapsi ei osaa uida kunnolla. Pohjoismaisen uimataidon määritelmänä pidetään 200 metrin yhtäjaksoista uintimatkaa, josta 50 metriä voi uida selällään. Lasten uimataidon kehittymisen kannalta tärkeintä on veteen tottuminen jo ennen kouluikää.

Pelkästään koulujen uimaopetuksen varaan ei uimataidon opettelua kannata jättää, sillä tutkimusten mukaan vanhemmilla ja kouluajan ulkopuolella järjestettävillä uimakouluilla on merkittävä rooli uimataidon oppimisessa.

Kontiolahden kunta järjestää uimakouluja sekä talvi- että kesäloman aikana. Tänä kesänä sekä Joensuun Vesikon virkistysuimalassa että Kontiolahden omilla rannoilla järjestettävät uimakoulut toteutetaan yhteistyössä Joensuun Uimaseura ry:n kanssa. Lisätietoja uimakouluista on vapaa-ajan nettisivulla.

Uinti on parhaimmillaan erinomainen liikuntamuoto niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Se sopii kaikenikäisille, se on edullista ja sitä voi harrastaa ympärivuotisesti. Uinti vahvistaa sydän- ja verenkiertoelimistö sekä lihaksia tehokkaasti, vaikka sykkeet jäävätkin uinnissa montaa muuta liikuntalajia matalammiksi. Uinti sopii kaikille uimataitoisille – vedessä voivat liikkua myös useimmat liikuntarajoitteiset ja -esteiset. Kuntoilun lisäksi uintia ja vesiliikuntaa hyödynnetään etenkin tuki- ja liikuntaelinsairauksien kuntoutuksessa.

Uimarit ovat Vierevänniemellä