Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kontiolahden ja Lehmon terveysasemilla valmistaudutaan tiimimallin käyttöönottoon

Siun sote: Kontiolahden ja Lehmon terveysasemilla valmistaudutaan tiimimallin käyttöönottoon

Kontiolahden ja Lehmon terveysasemilla ollaan siirtymässä tiimimallin käyttöön 8. joulukuuta, Siun sote tiedottaa. Tiimimallin käyttöönottoon liittyvien koulutusten ja järjestelyjen takia terveysasemilla on sulkuja marras- ja joulukuussa.
Kontiolahden ja Lehmon terveysasemat ovat suljettu seuraavasti:

•    Ke 18.11. koko päivä
•    Ti 24.11. klo 12–16
•    Ke 25.11. klo 8–12
•    Ti 1.12 klo 12–16
•    Ke 2.12. koko päivä
•    Ma 7.12. koko päivä

Sulkupäivien aikana terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontanumeroihin vastataan muilta Siun soten terveysasemilta. Päivystysasioissa voi olla yhteydessä Päivystysapuun 116 117 ja hätätilanteissa soitetaan aina 112.

Tiimimalli käyttöön vaiheittain kaikilla Siun soten terveysasemilla

Siun soten terveysasemien tiimimalli tarkoittaa käytännössä työskentelytapaa, jossa terveysaseman henkilökunta toimii moniammatillisena tiiminä. Asiakkaan hoito pyritään aloittamaan heti ja viemään mahdollisuuksien mukaan loppuun saman päivän aikana.

Tiimimalliin siirtyneillä terveysasemilla jokainen asiakas saa oman yhteyshenkilön, johon voi jatkossa olla aina suoraan yhteydessä. Asiat pyritään hoitamaan mahdollisimman pitkälti puhelimessa tai etänä. Yhteyshenkilönä toimiva sairaanhoitaja voi kysyä neuvoja toiselta tiimin jäseneltä, esimerkiksi lääkäriltä tai fysioterapeutilta, ja varata tarvittaessa käynnin vastaanotolla.

Siun soten terveysasemat siirtyvät vaiheittain tiimimallin käyttöön. Tiimimalli on jo käytössä Heinäveden, Kiteen, Liperin, Outokummun, Polvijärven terveysasemilla sekä Niinivaaran terveysasemalla Joensuussa. Tiimimallin toimintatapa on kuvattu Siun soten verkkosivuilla.