angle-left

Blogit

Hankkeen tapahtumat tukevat yritysten vastuullisuustyötä, teknologioiden käyttöönottoa ja digitalisaatiota

Yritysten vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehityshanke Kontiolahdella -hankkeen tapahtumat tukevat yritysten vastuullisuustyötä, teknologioiden käyttöönottoa ja digitalisaatiota

Kontionloikka Oy:llä käynnissä olevan ”Yritysten vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehityshanke Kontiolahdella” -hankkeen toiminnalla tuetaan yritysten vastuullisuustyötä ja kehittyneiden teknologioiden käyttöönottoa sekä digitalisaatiota alueen yrityksissä. Hankkeella tavoitellaan digitalisaatioon, datatalouteen ja teknologisiin murroksiin liittyvien liiketoimintamahdollisuuksien kattavaa hyödyntämistä Kontiolahden kunnan alueella toimivien yritysten hyödyksi. Hankkeen toteutusaika on 1.3.2023–31.7.2025.

Hankkeen rahoittajat: Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Euroopan unionin osarahoittama

Osana ”Yritysten vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehityshanke Kontiolahdella” -hankkeen toimintaa on järjestetty jo neljä hankkeen työpaketin mukaista tapahtumaa:

 • "150 vuotta yrittäjyyttä" -Kontiolahti Business Forum pe 3.11.2023, Ravintola Aiho
 • Tekoälyn hyödyntäminen -webinaari ti 12.12.2023
 • Digiklinikka – ”Digitaaliset varausjärjestelmät ja verkkokauppaintegraatiot” 21.2.2024, Kontiolahden kunnantalo, Valtuustosali
 • Digiklinikka: "AR/VR/MR-teknologioiden mahdollisuudet eri toimialoilla" ti 19.3.2024, Vaara Sport ja Teams

"150 vuotta yrittäjyyttä" -Kontiolahti Business Forum pe 3.11.2024 klo 14–16

Kontionloikka Oy järjesti yhdessä Kontiolahden kunnan ja Kontiolahden Yrit-täjät ry:n kanssa "150 vuotta yrittäjyyttä" -Kontiolahti Business Forumin pe 3.11.2023 Ravintola Aihossa. Päivällä Kontiolahti Business Forum -tapahtumassa puhujana oli Adeptus Oy:n toimitusjohtaja ja Tunneälyvalmentaja Mikko Parikka, tapahtuman teemana oli "Tekoäly ja tun-neäly".

Puheenvuorossa Mikko Parikka kertoi tunneälystä tekoälyn aikakaudella, ja tunneälystä näyttääkin tulevan ”välttämätön” työtaito. Puheenvuorossa myös kannustettiin kokeilemaan rohkeasti tekoälyä osana työtehtäviä ja osallistujien kesken nähtiin tekoäly jopa työkaverina.

Tekoälyn hyödyntäminen -webinaari ti 12.12.2023 klo 17–19

Kontionloikka Oy järjesti tiistaina 12.12.2023 Tekoälyn hyödyntäminen -webinaarin, puhujana Immo Salo/Bonairo Oy. Tapahtumassa luotiin ajankohtaiskatsaus luovaan tekoälyyn ChatGPT:tä esimerkkinä käyttäen. Puheenvuorossa oli esittelyssä tapahtuman aikaan erittäin ajankohtaisena (julkistettiin 06.11.2023) OpenAI:n julkistamat uudet ominaisuudet kuten "omat assistentit" eli Custom GPT, niiden verkkokauppa ja julkistettu uusi kielimalli eli GPT-4-turbo.

Immo Salo on toiminut asiantuntijana sekä kouluttajana yrityksissä ja yliopistoissa vuodesta 2003 lähtien. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja tekoälystä, big datasta, pilvipalveluista ja analytiikasta. Uusin kirja luovasta tekoälystä ja ChatGPT:stä julkaistiin lokakuussa 2023. Tällä hetkellä Immo toimii luovaan tekoälyyn erikoistuneen Bonairo Oy:n toimitusjohtajana.

Osallistujat olivat hyvin kiinnostuneita tekoälystä ja esittivät kysymyksiä tekoälyn hyödyntämisestä. Puheenvuorossa kannustettiin kokeilemaan mm. ChatGPT:tä osana yrityksen arkea.

Digiklinikka – ”Digitaaliset varausjärjestelmät ja verkkokauppaintegraatiot” ke 21.2.2024 klo 8–10

Kontionloikka Oy järjesti keskiviikkona 21.2.2024 Digiklinikan aiheena ”Digitaaliset varausjärjestelmät ja verkkokauppaintegraatiot”. Tapahtuman puhujana oli Petteri Torssonen/Collapick. Puhujan osuuden jälkeen yrittäjien oli mahdollista jäädä keskustelemaan Kontionloikka Oy:n yritysneuvojan Juha Ahokkaan kanssa ja varata aikoja yritysneuvojallemme.

 • Ajankohta: ke 21.2.2024 klo 8–10
 • Paikka: Kontiolahden kunnantalo, Valtuustosali
 • Aihe: Digiklinikka – ”Digitaaliset varausjärjestelmät ja verkkokauppaintegraatiot”
 • Puhuja: Petteri Torssonen/Collapick
 • Info: https://tinyurl.com/digiklinikka-2102

Tapahtumassa puhuja Petteri Torssonen kertoi verkkokaupoista yleisesti, verkkokauppaintegraatioista ja niiden hyödyistä. Puheenvuorossa kerrottiin myös, kuinka verkkokaupan hyödyntämisessä ja verkkokauppaintegraatioissa pääsee alkuun. Tapahtumassa esiteltiin myös kaksi asiakascasea. Tapahtuman tavoitteena oli, että yrittäjälle jää kuva/työkaluja, miten lähteä viemään esimerkiksi verkkokauppaprojektia eteenpäin – mitä se vaatii, missä kokonaisuuksissa kustannukset liikkuvat sekä mitä etuja integraatioista on. Osallistujat kysyivät paljon digiasioista ja Petteri Torssonen antoi asiantuntijaneuvot digitaalisiin kysymyksiin.

Digiklinikka: "AR/VR/MR-teknologioiden mahdollisuudet eri toimialoilla" ti 19.3.2024 klo 8–10

Kontionloikka Oy järjesti tiistaina 19.3.2024 Digiklinikan aiheena ”AR/VR/MR-teknologioiden mahdollisuudet eri toimialoilla”. Tapahtuman puhujana oli Risto Salminen/ Opetusteknologia-asiantuntija Karelia-ammattikorkeakoululta. Puhujan osuuden jälkeen yrittäjien oli mahdollista jäädä keskustelemaan Kontionloikka Oy:n yritysneuvojan Juha Ahokkaan kanssa ja varata aikoja yritysneuvojallemme.

 • Ajankohta: ti 19.3.2024 klo 8–10
 • Paikka: Vaara Sport (Jääkärintie 88, Kontioranta, Kasarmi 2) ja etänä Teams-linkin kautta
 • Aihe: Digiklinikka – ”AR/VR/MR-teknologioiden mahdollisuudet eri toimialoilla”
 • Puhuja: Risto Salminen/ Opetusteknologia-asiantuntija, Karelia-ammattikorkeakoulu
 • Info: http://tinyurl.com/digiklinikka-1903

Tapahtumassa puhuja Risto Salminen kertoi AR/VR/MR-teknologioiden mahdollisuuksista. Puheenvuorossa käsiteltiin sitä, miten virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja sekoitetun todellisuuden käyttö yleistyy edelleen voimakkaasti. XR-teknologia vaikuttaa moniin eri aloihin. Tapahtuman lopussa paikan päälle osallistuvat pääsivät testaamaan ohjatusti tämän hetken yleisintä VR-laitetta, Meta Quest 3:a sekä siinä olevia Metan sovelluskaupasta hankittuja matkailusisältöihin liittyviä sisältöjä.

Osana ”Yritysten vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehityshanke Kontiolahdella” -hankkeen toimintaa järjestetään vuoden 2024 aikana vielä kuusi hankkeen työpaketin mukaista tapahtumaa. Osana hankkeen toimintaa on kehitetty myös Kontionloikan Vastuullisuuskartoituspalvelu, josta on viestitty ja tullaan viestimään lisää myös tulevissa tapahtumissa. Hankkeen tapahtumista tiedotetaan Kontionloikan kanavissa, tervetuloa mukaan tapahtumiin.

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Hankerahoituksesta boostia yrityksen kehitykseen

Kontionloikan rahoitusneuvontapalvelut ovat olleet todella suosittuja viime vuosina....

Kontionloikan Vastuullisuuskartoituspalvelu

Kontionloikka Oy on syksyn 2023 aikana ottanut käyttöön uuden yritysneuvonnan...

Ota yhteyttä:

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi