Sisältöjulkaisija

angle-left Tero Seppälä: Etuna kymmenen minuutin kisamatka

Tero Seppälä: Etuna kymmenen minuutin kisamatka

Ampumahiihdon maailmancupin avaus marras–joulukuun vaihteessa on stadionin lähellä asuvalle Tero Seppälälle todellinen kotikisa.

Ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyy Kontiolahdelta 29.11.–4.12.2022. Mukana kilpailemassa on kontiolahtelainen Tero Seppälä, joka otti selvän tulosloikan kohti maailman terävintä kärkeä viime talvena. Kontiolahdella maaliskuussa hiihdetystä maailmancupin osakilpailusta hänen mieleensä jäivät erityisesti uran paras suoritus ja kotiyleisön äänekäs tuki.

Seppälä harjoitteli elokuun loppuun asti kotimaisemissa Pohjois-Karjalassa. Edelliskesän tavoin harjoitusohjelmasta vastasi valmentaja Anatoli Khovantsev.  Khovantsev ohjasi Seppälän lisäksi Pohjois-Karjalan Ampumahiihdon tuki ry:n muita urheilijoita.

– Anatoli valvoi 90 prosenttia ampumaharjoituksista sekä fyysisen puolen pääharjoitukset.

Lyhyt matka Lehmosta

Maailmancup-avausta edeltävän kuukauden Tero Seppälä on saanut viettää kotioloissa kymmenen minuutin ajomatkan päässä stadionilta, sillä Seppälä ja tämän avopuoliso ovat asuneet Lehmossa kohta kaksi vuotta.

– Tosi hyvin olemme viihtyneet. Matka stadionille on lyhyt, ja kotiovelta pääsee vaativaan maastoon lenkkipoluille. Maaseudulta kun olen kotoisin, Lehmo on meille mukavan maaseutumaista mutta kuitenkin lähellä palveluita.

Lokakuussa Kontiolahden kunta solmi markkinointikumppanuuden Seppälän kanssa vahvistamaan liikkuvan kunnan brändiä.

– Haluamme omalta osaltamme olla tukemassa hänen uraansa. Olemme tyytyväisiä, että Kontiolahden ainutlaatuiset liikuntapaikat tarjoavat mahdollisuuden myös urheilijoiden harjoitteluun ja kilpailemiseen, Kontiolahden kunnanjohtaja Jari Tuononen sanoo.

Tapahtumahuumaa viikoksi

Maailmancup-kauden avaukseen Tero Seppälä hakee samanlaista virettä kuin edellisten kotikisojen viestissä maaliskuussa. Silloin miehen ampumasuoritus oli oman osuuden nopein ja hiihtoajassa eroa nopeimpaan kertyi vain 9,6 sekuntia.

– Kyllä se ainakin sivusi uran parasta suoritusta. Kotikisoissa kun oltiin, yleisö kannusti äänekkäästi ja katsomossa oli paljon tukijoita. Sitä halusi näyttää parastaan normaaliakin enemmän, cupin henkilökohtaisilla matkoilla parhaimmillaan kaksi kertaa viidenneksi viime kaudella yltänyt Seppälä sanoo.

Ampumahiihdon maailmancupin avausviikolla on luvassa kahdeksan starttia tiistaista sunnuntaihin, perjantaina ei ole kisoja. Katsojat voivat kisapäivinä tuttuun tapaan hyödyntää maksuttomia yleisökuljetuksia Kontiolahden ampumahiihtostadionille ja takaisin.

Kisaviikon aikana kontiolahtelaisia hellitään myös muilla tapahtumilla. Kontiolahden kunta järjestää keskiviikkona 30.11. joulunavauksen ja torstaina 1.12. Katri Ylanderin konsertin.

Ampumahiihdon maailmancup 29.11.–4.12.2022

•                Maailmancup-kauden 2022–23 avaustapahtuma
•                Kahdeksan starttia tiistaista sunnuntaihin
•                12-vuotiaat ja nuoremmat maksutta latukatsomoon
•                Maksuton yleisökuljetus
•                Ohjelma, liput ja muut tiedot: kontiolahtibiathlon.com

Tero Seppälä

Ota yhteyttä: