Kontionloikka Oy:n hallinnoimat käynnissä olevat hankkeet

Hanketoiminta

Onko sinulla ideoita yritysympäristömme kehittämiseksi? Teemme kunnassa pitkäjänteistä toimintaympäristöjen kehittämistyötä, jonka tavoitteena on palvella yrityksiä.

Kerro meille ajatuksesi Kontiolahden alueen yrittäjien kasvunäkymien parantamiseksi. Ehkä voimme yhdessä rakentaa jotain uutta. Ota yhteyttä!

Onko sinulla ja muutamalla kumppanillasi tarve kehittää yhteisiä tuotteita tai palveluita sekä samalla oman yrityksen myyntiä tai markkinointia? Yritysryhmähanke on loistava tuki tähän työhön.

 

Kontionloikka Oy:n hallinnoimat käynnissä olevat hankkeet

Yrittäjyyden Parhaaksi Kontiolahdella 2.0

Yrittäjyyden parhaaksi Kontiolahdella 2.0 -hankkeen taustalla on äkillisesti alkanut korona-pandemia, joka on nopealla tahdilla vaikuttanut myös alueemme yritysten toimintaympäristöön. Yritysten toimintaedellytykset ovat toimialasta riippuen huonontuneet merkittävästi keväästä 2020 alkaen. Tästä syystä Kontiolahden kunnan alueella toimivien yritysten toiminnan tukemiseksi, työllisyyden turvaamiseksi sekä yrittäjille alueella suunnattujen ohjaus- ja neuvontapalveluiden tarjoamiseksi käynnistetään yrityksien toiminnan jatkuvuutta varmistava hanke.
Toteutusaika: 1.6.2021 - 31.5.2023
Rahoittajat: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Matkailun Parhaaksi - Kontiolahden alueen matkailuyritysten kv-osaamisen ja näkyvyyden parantaminen

Matkailun parhaaksi – hankkeen tavoitteena on laajasti kehittää Kontiolahden kunnan alueen matkailuyritysten toimintaedellytyksiä, osaamista ja yritysten välistä yhteistyötä. Hankkeen tärkeänä tavoitteena on uudistaa
Kontiolahden alueella toimivien matkailu-, seikkailu-, urheilu- ja ohjelmapalveluyritysten sekä muiden matkailutoimijoiden palvelutarjoomaa vastaamaan lisääntyvään kansainväliseen kysyntään sekä parantaa alueen yritysten näkyvyyttä kansainvälisille matkailijoille erityisesti digitaalisissa kanavissa.
Toteutusaika: 1.4.2020-30.6.2022
Rahoittajat: Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma
Maakuntaliitto logo

Urheilun suurtapahtumien parhaaksi

Tämän hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on varmistaa Suomen mittakaavassa todella merkittävän urheilun
suurtapahtuman tulevaisuus. Hankkeen aikana luodaan resursseja ja varmistetaan se, että Kontiolahdelle jo
myönnetyt ampumahiihdon maailmancup -tapahtumat voidaan järjestää syksyllä 2020 ja 2021. Hankkeen
toimenpiteiden ansiosta kisatapahtumat saavat myös jatkoa tulevaisuudessa siten, että vuodesta 2022 eteenpäin alueella edelleen järjestetään useita kansainvälisiä tapahtumia vuodessa. Hanke myös antaa valmiudet myöhemmin hakea ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailuita Pohjois-Karjalaan.

Toteutusaika: 01.06.2020 - 31.12.2021
Rahoittajat: Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma, Business Joensuu, Kontiolahden Urheilijat, Kontiolahden kunta
Maakuntaliitto logo   

Kontionloikka Oy:n hallinnoimat päättyneet hankkeet

Kontiolahden ampumahiihtostadionin alueen toiminnan ja näkyvyyden parantaminen

Tavoite: Hankkeen tavoitteena on Kontiolahden ampumahiihtostadionin alueen toimijoiden toiminnan kehittäminen ja alueella järjestettävien tapahtumien näkyvyyden parantaminen.
Toteutusaika: 1.5.2019 – 31.12.2020
Rahoittajat: Päärahoittaja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Tulevaisuusrahasto. Lisäksi osarahoittajina toimivat Kontiolahden kunta, Joensuun kaupunki ja Kontiolahden Urheilijat ry.
   

Yrittäjyyden Parhaaksi Kontiolahdella

Yrittäjyyden parhaaksi Kontiolahdella -hankkeen taustalla on äkillisesti alkanut korona -pandemia, joka on nopealla tahdilla vaikuttanut myös alueemme yritysten toimintaympäristöön. Yritysten toimintaedellytykset ovat toimialasta riippuen huonontuneet merkittävästi kevään 2020 aikana. Tästä syystä Kontiolahden kunnan alueella toimivien yritysten toiminnan tukemiseksi, työllisyyden turvaamiseksi sekä yrittäjille alueella suunnattujen ohjaus- ja neuvontapalveluiden koordinoimiseksi on käynnistetty tämä hanke.
Toteutusaika on 15.4 – 15.12.2020
Rahoittajat: Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma, Etelä-Savon Ely-keskus.

Kontiolahti Ecological Sport Resort

Tavoite: Kontiolahti Ecological Sport Resort -hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa investoinnit, joilla rakennetaan yksi maailman ekologisimmista matkailukohteista. Kontiorannan alueelle syntyy Suomen paras liikuntamatkailukohde, jota alueella jo toimivat ampumahiihtoon ja talviurheiluun liittyvät toimijat täydentävät. Tämän johdosta alueelle saapuu pitkällä aikavälillä merkittävästi lisää matkailijavirtoja.
Toteutusaika: 1.3.2019 – 30.06.2021
Rahoittajat: Päärahoittaja Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto, Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Lisäksi osarahoittajana toimii Business Joensuu Oy.

Aluekehitysrahasto logoLogo maakuntaliittoMaakuntaliitto logo

Ota yhteyttä:

Jarkko Peiponen kuva

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJAN SIJAINEN & YRITYSVALMENTAJA, KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi