Kesätyöt

 

Tulevana kesänä nuorilla on useita vaihtoehtoja kesätöiden saamiseksi. Nuori voi hakea kunnan kesätyöpaikkaa, työllistyä kunnan tukemaan muun työnantajan paikkaan tai kokeilla kesäyrittäjyyttä.

 

Kunnan 120 kesätyöpaikkaa ovat haussa 9.3.-8.4.2020. Paikat ovat suunnattu kontiolahtelaisille nuorille ja opiskelijoille, jotka täyttävät 16 vuotta viimeistään kesätyövuoden aikana.

Kesäyrittäjyydellä luodaan elävyyttä ja vipinää kuntaan ja tarjotaan nuorille mahdollisuus kokeilla siipiä itsensä työllistäjänä. Kesäyrittäjyys toteutetaan yhteistyössä Kontiolahden 4H-yhdistyksen kanssa. Kunta tukee kymmentä toimintaansa aloittavaa tai viime kesänä aloittanutta kesäyrittäjää 100 euron tuella.

Lisäksi tuemme 80 nuoren kesätyöllistämistä yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin. Tuen suuruus on 200 euroa työllistettyä nuorta kohti. Tuet varataan ennakkoon siten, että yhtä työnantajaa kohti voidaan myöntää tuki korkeintaan kuuden nuoren työllistämiseksi. Tuen maksamisen ehtona on, että nuori

- on koululainen tai opiskelija (kirjoilla oppilaitoksessa)
- on kontiolahtelainen
- on kesätyövuonna 16 vuotta täyttävä tai vanhempi
- työllistetään vähintään 60 työtunniksi
- ei ole oma perheenjäsen tai perheyritykseen työllistettävä

Kesätyöntekijän palkkaus määräytyy toimialan työehtosopimuksen mukaisesti. Työllistävän työnantajan kotipaikkaa ei ole rajattu. Kunta ei maksa tukea henkilöstä, joka samana kesänä työllistyy myös kunnan työyksikköön tai toimii kunnan taloudellisesti tukemana kesäyrittäjänä. Tukipaikat tulee varata 28.2.2020 mennessä kunnan verkkosivuilla osoitteessa www.kontiolahti.fi/kesatyot. Tuki maksetaan jälkikäteen toteutuneita palkkakustannuksia vastaan.

Suora linkki tukipaikan ilmoittamiseen: Kontiolahden kunnan kesätyötuki 2020

Lisätietoja: henkilöstöpäällikkö Milla Paasu, milla.paasu@kontiolahti.fi, 040 594 8713

Kesätyöllistämisen vaihtoehtoja esitellään nuorille rekrytointitapahtumassa Kontiolahden yläkoululla 19.3.2020.

 

 

Kesäyrittäjyys