Kontiolahden koulu

Kontiolahden kunnan kaikki 7.–9.-luokkalaiset oppilaat opiskelevat koulussamme. Meillä on noin 650 oppilasta ja henkilökuntaa on noin 80. Luokkakoko vaihtelee 16–24 oppilaan välillä, ja koulussa on erilaisia pienryhmiä oppimisen tukea tarvitseville oppilaille.

Koulu sijaitsee kirkonkylällä ja samassa pihapiirissä opiskelevat myös Kontiolahden lukion oppilaat. Suurin osa koulumme oppilaista kulkee koulumatkat linja-autolla. Upean liikuntahallin lisäksi koulun ympäristön tarjoamat monipuoliset liikkumisen mahdollisuudet, kuten koulupihan pelikaukalot, jäähalli, frisbeegolfrata ja Kontionpolkujen reitit sekä liikkuvan koulun välineistö (mm. scootit ja 25 fatbike-pyörää), innostavat oppilaita liikkumaan.

Koulullamme on ajanmukaiset tilat ja nykyaikaiset välineet. Aula- ja käytävätiloja on kalustettu oppimis- ja työskentelytiloiksi. Monipuolinen laitekanta mahdollistaa erilaisten teknisten sovellusten hyödyntämisen opiskelun tukena. Oppilaiden käytössä on kannettavia tietokoneita, iPadeja ja perinteisiä atk-luokkia. Valinnaisaineiden tarjonta on koulussamme laaja: vuosittain 7.–9.-luokkalaisille on tarjolla noin 30 erilaista valinnaista ainetta, joissa he syventävät yhteisten oppiaineiden taitoja ja oppivat soveltavia taitoja useamman aineen yhteistyönä toteutetuilla kursseilla.

Koulumme tunnusomaisia piirteitä ovat aktiivinen oppilaskunta- ja tukioppilastoiminta, luontoon suuntautuvat retket, ystävyyskoulut Venäjällä ja Saksassa sekä monipuoliset tapahtumat. Oppilaskunnan hallitus ja tukioppilaat järjestävät kouluvuoden aikana useita teemapäiviä, tapahtumia ja tempauksia, jotka edistävät kouluviihtyvyyttä ja tuovat vaihtelua koulupäiviin. Joka vuosi uudet ystävyyskoulujen oppilasryhmät vuoroilevat vastavuoroisesti toistensa luona ja tutustuvat toistensa kouluun, perheisiin ja elinympäristöön. Seitsemäsluokkalaiset kartuttavat luokkahenkeä syksyn ryhmäytymispäivillä – valinnaisten aineiden ja liikuntapäivien retkillä käymme luonnossa liikkumassa, kalastamassa ja seikkailemassa, ja perusopetus huipentuu vaellusreissulla kansallismaisemissa.