Sisältöjulkaisija

angle-left Ekoresort rakentuu tasapainossa luonnon kanssa

Ekoresort rakentuu tasapainossa luonnon kanssa

Lokakuussa lanseeratusta Arctic Blue Resort Kontiolahdesta on tulossa ensimmäinen lomakohde, jossa ekologiset valinnat alentavat majoituksen hintaa.

Maailmanluokan ekoloma aivan naapurissa. Meillä Kontiolahdella läheltä ja kaukaa tuleva vierailija voi pian kätkeytyä paikkaan, jossa murheille painetaan pause.

Uudenlaisessa vapaa-ajankeskuksessa rauha ja toiminnallisuus kulkevat käsikädessä luontoa kunnioittaen, tietysti. Arvot tulevat näkymään muun muassa niin rakennuksissa, ruuassa, palveluissa kuin liikkumisessakin.

Arctic Blue Resortiin suunnitellut aktiviteetit tarjoavat ulkomaalaisille vieraille eksoottista tekemistä, kuten talvisin avantouintia ja lumikenkäilyä sekä kesäisin marjastusta ja sienestystä. Alueen ainutlaatuinen yhdistelmä modernia älykkyyttä, ekologisuutta ja luontoarvoja tulevat kiinnostamaan myös lähimatkailijoita niin päiväkohteena kuin pidempiäkin viipymiä ajatellen.

Majoitus- ja ravitsemustoimintaan mukaan lähteneen Arctic Brands Groupin konsepti on suunniteltu niin ympäristöystävälliseksi kuin mahdollista, joten resortin keskiössä ovat ekologinen ajattelu ja kestävä kehitys. Suunnitteilla olevassa vapaa-ajankeskuksessa matkailija voi korvata majoittumisensa hiilijalanjäljen. Mitä pienempi ympäristövaikutus majoituksella on ollut, sitä vähemmän vierailijan tarvitsee maksaa.

– Haluamme rohkaista ihmisiä tekemään kestäviä valintoja päästöpohjaisen majoitushinnoittelun kautta. Vieraat voivat vaikuttaa kustannuksiin esimerkiksi kuluttamalla vähemmän energiaa ja osallistumalla ekologisiin aktiviteetteihin, Arctic Brands Groupin varatoimitusjohtaja ja perustaja Mikko Spoof kertoo suunnitelmista.

Kunta mukana mahdollistamassa

Kontiolahden kunnassa kestävä matkailu nähdään tulevaisuuden suuntana. Ekologisiin arvoihin perustuva konsepti on Kontiolahden kunnan, Innvolve Oy:n ja Arctic Brands Groupin suunnittelema. Konseptin kehittäminen on rahoitettu kunnan kehitysyhtiö Kontionloikka Oy:n hallinnoiman hankkeen avulla.

– Haluamme kuntana olla edistämässä investointeja, matkailua ja elinvoiman kasvua alueella. Kontiolahden kunta on tehnyt pitkään töitä löytääkseen kumppanit vapaa-ajankeskuksen toteuttamiseksi. Arctic Brands Group on vahvassa kasvussa oleva kansainvälinen brändi, jonka arvot ja tavoitteet ovat sellaisia, missä haluamme ehdottomasti olla mukana, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä sanoo.

Kunnan rooli on olla Arctic Blue Resort Kontiolahden mahdollistaja. Kunta omistaa maat ja rakennukset ja on asemakaavoittanut alueen.

– Alueelle on mahdollista rakentaa hotelli ja runsaasti erilaista vapaa-ajan asumista. Ensimmäisen korttelin kunnallistekniikkakin on valmiina, ja rakentaminen voi alkaa vaikka välittömästi, kun oikea toimija löytyy, Penttilä jatkaa.

Merkittävä kiinnostus herännyt

Arctic Blue Resort lanseerattiin Pekingissä viime lokakuussa. Alueen talviurheiluosaaminen oli julkistuksen aikaan muutenkin näyttävästi esillä World Winter Sports Expo -messuilla. Kiinnostus Arctic Blue Resortia kohtaan on ollut hämmästyttävän isoa. Media ympäri maailmaa kiinnostui aiheesta välittömästi julkistuksen jälkeen.

Paikalliset toimijat ovat tärkeitä

Resortin yksityiskohtainen suunnittelu on käynnissä samoin kuin myös rahoitusmallien etsintä. Vaikka kysymys on kansainvälisestä hankkeesta, paikalliset toimijat ovat erityisen tärkeitä.

Kaikki ekologisesta matkailusta kiinnostuneet yritykset ovat tervetulleita keskustelemaan mahdollisuudesta tulla mukaan. Kaikkien alueelle tulevien tulee sitoutua vastuullisuuteen, sillä resortin halutaan olevan vastuullisen matkailun edelläkävijä.

– Tämä on mahdollisuus myös lähialueen yrittäjille ja palveluntarjoajille. Saattaa olla, että alueelle syntyy lisäksi kokonaan uudenlaista liiketoimintaa, mikä myös on kaikkien tavoitteena, Mikko Spoof huomauttaa.
Mitä uutta seuraavaksi tapahtuu? Kannattaa seurata resortin nettisivustoa, jonka kautta tiedotetaan aina kun on uutta kerrottavaa resortin etenemisestä.

Arctic Blue Resort

Kuva: 360 Finland

Kontiorannan alueesta talvinen maisemaotos

Ota yhteyttä: