Sisältöjulkaisija

angle-left Maailmancup jatkuu olympialaisten jälkeen Kontiolahdella

Maailmancup jatkuu olympialaisten jälkeen Kontiolahdella

Neljän päivän aikana Kontiolahden kisojen ohjelmassa ovat viestit, pikakilpailut sekä takaa-ajot. Kuva: Piia Kinnunen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumosi viime viikolla yleisötilaisuuksien henkilömäärää koskeneet rajoitukset Pohjois-Karjalassa. Tämän myötä yleisö on tervetullut ampumahiihdon maailmancupiin Kontiolahdella 3.–6. maaliskuuta.

– Suomalaisurheilijat ovat parin vuoden ajan joutuneet kilpailemaan ilman kotiyleisön kannustusta. Nyt tälle pitkälle tauolle saadaan piste, tapahtumajohtaja Sami Leinonen sanoo.

Neljä päivää, kuusi starttia

Ohjelmassa ovat naisten viesti torstaina, miesten viesti perjantaina, pikakilpailut lauantaina ja takaa-ajot sunnuntaina.   

– Kuusi starttia neljän päivän aikana tuo sähköisen tunnelman. Luvassa on ohjelman puolesta täyttä tykitystä, sanoo tapahtuman apulaisjohtaja Jarno Lautamatti.  

Yleisöllä on ulkoilmatapahtumassa reilusti tilaa jakaantua useisiin katsomoihin, kun lippuja myydään A-katsomoon, latukatsomoon sekä VIP-katsomoon.

– Turvavälit, hyvä hygienia, kotiin jääminen oireellisena ja muut tutuksi tulleet koronaohjeet on pidettävä mielessä. Me järjestäjinä noudatamme niin viranomaisten kuin Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n ohjeita. Parin viime vuoden kokemuksiin pohjautuen meillä on hyvät suunnitelmat turvallisen tapahtuman järjestämiseksi, Sami Leinonen sanoo.

Yleisökuljetukset lippumyynnin mukaan

Kaikki liput tapahtumaan myydään ennakkomyyntinä verkossa tai Lippupisteen palvelupisteissä. Myytyjen lippujen määrä vaikuttaa myös yleisökuljetusten aikatauluihin.

– Yleisön linja-autokuljetusten määrä ja reitti tarkennetaan. Tiedot voi tarkistaa tapahtuman verkkosivujen info-osiosta lähempänä tapahtumaa, Leinonen sanoo.

Ampumahiihdon maailmancup 3.–6.3.2022

To 3.3.2022
Viesti, naiset 4 x 6 km

Pe 4.3.2022
Viesti, miehet 4 x 7,5 km

La 5.3.2022
Pikakilpailu, naiset 7,5 km
Pikakilpailu, miehet 10 km

Su 6.3.2022
Takaa-ajo, naiset 10 km
Takaa-ajo, miehet 12,5 km

Tero Seppälä ampumahiihtokisoissa.