Kuntouttava työtoiminta

 

Kuntouttava työtoiminta on osa kunnan sosiaalipalveluita. Kuntouttavaan työtoimintaan voit osallistua 1–4 päivänä viikossa ja 4–8 tuntia päivässä. Työtoimintaa toteutetaan Siun soten yksiköissä, kunnan työpajalla, yhdistyksissä, seurakunnissa tai toimintakeskus Laiturilla. Laiturin ryhmätoiminnoissa voit osallistua esimerkiksi talkootöihin, kulttuuritoimintaan ja kuvataideryhmään. Työtoiminta perustuu TE-toimistossa tai kuntakokeilussa laadittavaan aktivointisuunnitelmaan tai sosiaalitoimiston tekemään palvelusuunnitelmaan.

Kuntouttava työtoiminta on hyvä vaihtoehto silloin, kun olet esimerkiksi epävarma työkyvystäsi tai olet ollut pidemmän ajanjakson työttömänä. Työtoiminnan tarkoituksena on parantaa elämänhallintaa ja työllistymismahdollisuuksia. Toimintaan osallistuessasi sinulle asetetaan aina yksilölliset tavoitteet. Kuntouttavassa työtoiminnassa saat tukea omalta sosiaalityöntekijältä tai sosiaaliohjaajalta. Myös kunnan työllisyyspalveluiden tuki on käytettävissäsi jatkosuunnitelmien tekemiseksi.

Toimeentulona kuntouttavan työtoiminnan aikana on työttömyysetuus. Sinulle maksetaan yhdeksän euron kulukorvaus niiltä päiviltä, kun osallistut sovittuun toimintaan. Lisäksi voit saada matkakorvauksia kodin ja työtoimintapaikan välillä liikkumisesta. Työttömyysetuuden maksaja arvioi, onko sinulla mahdollisuus saada työttömyysetuus korotettuna kuntouttavan työtoiminnan aikana.

Ota yhteyttä:

ANNE LAVIKAINEN

SOSIAALITYÖNTEKIJÄ
013 330 5568
anne.lavikainen@siunsote.fi

PÄIVI RÄSÄNEN

SOSIAALIOHJAAJA
0400 375151
paivi.rasanen@siunsote.fi

MATIAS KARPPINEN

SOSIAALIOHJAAJA

013 330 5625

matias.karppinen@siunsote.fi