Kylmäojan koulu

Toimimme vastuullisesti, oppien ja kasvaen turvallisessa ja kannustavassa työyhteisössä toisiamme arvostaen.

Koulussa opiskelee noin 240 oppilasta, henkilökunnasta opettajia on 16 (2 erityisopettajaa ja 2 englannin aineenopettajaa). Lisäksi koulussamme on 4 ohjaajaa ja työyhteisössä on myös osa-aikaisena koulusihteeri, kuraattori, terveydenhoitaja ja psykologi. Koulun välittömässä läheisyydessä, saman katon alla, on päiväkoti päivänpaiste, n. 80 lapsen hoitopaikka. Päiväkodin yhteydessä on myös esiopetusryhmä, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Lisäksi koulurakennuksen seinien sisällä toimii valmistuskeittiö, jossa tehdään päivittäin ruoka-annokset 800-1000 hengelle.

Koulumme toimii yhtenä Suomen kolmesta KiVa-resurssikoulusta (KiVa = Kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma). Koulumme muita vakiintuneita käytäntöjä ovat myös Liikkuva koulu-toiminta sisävälitunteineen ja välituntilainaamoineen, sekä Pro Koulu-toiminta, jossa olemme aktiivisesti mukana jo neljättä vuotta.

Koulun lähialueella kuntalaisia ja koulun oppilaita palvelee monipuoliset liikuntatilat. Valaistun kaukalon viereen valmistui vuonna 2018 uusi lähiliikunta-alue. Lisäksi valaistut ja hyvin hoidetut ladut johtavat Kontiolahden ampumahiihtokeskukselle, josta löytyy jokaiselle hiihtäjälle sopivasti haastetta. Koulualueelta pääsee mutkattomasti myös suosituille Kontionpolut-reitistölle (maastopyöräily-, polkujuoksu- ja kävelyreitistö). Iso, 850 neliön monitoimihalli on aktiivisessa käytössä niin koulun sekä päiväkodin, urheiluseurojen kuin yksityiskäyttäjien osalta.

Tarkemmat yhteystiedot ja lisätiedot koulustamme löydät peda.net-sivuilta.