Kylmäojan koulu

Toimimme vastuullisesti, oppien ja kasvaen turvallisessa ja kannustavassa yhteisössä toisiamme arvostaen.

Koulussamme opiskelee noin 290 oppilasta, kolmessatoista perusopetusryhmässä. Henkilökunnastamme opettajia on 19, joista kaksi on erityisopettajia ja kolme englannin aineenopettajia. Oppilaidemme apuna ja tukena työskentelee myös 3–5 koulunkäynninohjaajaa ja koulunkäyntiavustajaa. Kiinteistöstämme huolehtivat kolme laitoshuoltajaa ja kaksi kiinteistönhoitajaa. Makumaa-nimisessä ruokalassamme työskentelee 2–3 ruokapalvelutyöntekijää.

Koulun pihapiirissä, saman katon alla, on päiväkoti Päivänpaiste. Päiväkodissa on noin 80 hoitopaikkaa ja esikoulu, jonka kanssa työskentelemme tiiviissä yhteistyössä. Koulullamme toimii myös Kontiolahden 4H:n ylläpitämä iltapäiväkerho, johon osallistuu nelisenkymmentä 1.–2.-luokkien oppilasta.

Toimimme yhtenä Suomen kolmesta kiusaamisen vastaisen toimenpideohjelman, KiVa Koulun, resurssikouluna. Koulussamme on Liikkuva koulu -toimintaa sisävälitunteineen ja välituntilainaamoineen. Olemme jo kahdeksatta vuotta olleet aktiivisesti mukana toivottuja ja positiivisia käyttäytymisen malleja tukevassa ProKoulu-toiminnassa. Koulumme suuri liikuntasali tarjoaa erinomaiset sisäliikuntamahdollisuudet.

Koulumme lähialueella kuntalaisia ja koulumme oppilaita palvelevat monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet. Kontiolahden ampumahiihtostadionille yltävä ja hyvin hoidettu latuverkosto kulkee koulun pihan vierestä.  Valaistu jääkiekkokaukalo lämpimine pukuhuoneineen ja koulun pihan yhteydessä oleva lähiliikunta-alue palvelevat lisäksemme lähiseudun asukkaita.

Koulurakennus on vihitty käyttöönsä vuonna 2005. Sisätiloja on pintaremontoitu vuosina 2019 ja 2020. Samalla uusittiin kalusteita ja luotiin sisätiloihin monimuotisia oppimisympäristöjä vastapainoksi perinteisille luokkahuoneille. Odotamme lähivuosina koulumme välituntipihan päivittämisremonttia.

Tarkemmat yhteystiedot ja lisätiedot koulustamme saat peda.net-sivuilta.