Onttolan päiväkoti

Päiväkotimme sijaitsee luonnon äärellä, Onttolan kylän keskellä, alakoulun ja Pohjois-Karjalan rajavartioston naapurissa. Päiväkotimme on pääsääntöisesti auki maanantaista perjantaihin klo 6.30–17.

Avoin ja luottamuksellinen yhteistyö perheiden kanssa on yksi työmme lähtökohdista. Meille on tärkeää kohdata ja huomioida jokainen perhe yksilöllisesti sekä luoda turvallinen ja lämmin ilmapiiri lapsesi kasvulle ja oppimiselle. Lasten positiivinen huomiointi, kannustus, kehu ja rohkaisu ovat läsnä päivittäisissä vuorovaikutustilanteissa. Toimimme paljon pienryhmissä, joissa jokainen tulee kuulluksi ja huomioiduksi.

Kannustamme liikkumaan päivittäin niin sisällä kuin ulkona. Sijaintimme mahdollistaa turvallisen ja monipuolisen liikkumisen päiväkodin piha-alueella ja lähiympäristössä. Ulkoilualueemme välittömässä läheisyydessä sijaitsevat ässäkenttä, talvisin luistelukenttä ja hiihtoladut. Lasten suosikkeihin kuuluvat metsäretket ja erilaiset jumppatuokiot, ja myös musiikki on vahvasti läsnä arjessamme. Yhteisössämme näkyy yhdessä tekemisen ilo ja toisistamme välittäminen.

Päiväkotimme ryhmät:

- Nuppula (alle 3-vuotiaat)

- Vekkula ja Hippula (3-5-vuotiaat)

- Esiopetusryhmä Onttolan koulun tiloissa