Päiväkoti Peltosirkku

Päiväkoti Peltosirkku sijaitsee Lehmon asutusalueella keskeisellä paikalla aivan koulun läheisyydessä. Jaamme piha-alueen vuoropäiväkoti Aamuvirkun kanssa. Päiväkotiimme kuuluu myös pienempi Ässän yksikkö, joka sijaitsee osoitteessa Ruottisenahonkatu 17 (Fittarin rakennus). Ässällä toimii kolme lapsiryhmää: Tähdenlennot, Revontulet ja Poutapilvet.

Lapset ovat työmme keskipiste ja jokaisen lapsen yksilöllinen huomioiminen on meille tärkeää. Toimimme arjessa niin, että lastasi kuunnellaan ja kohdellaan arvokkaana yksilönä. Toimimme paljon pienryhmissä, jolloin pystymme antamaan aikaa keskustelulle, uusien taitojen harjoittelulle ja ihmettelylle yhdessä. Pienryhmissä toimiminen antaa meille mahdollisuuden tukea ja ohjata lastasi juuri hänen tarpeidensa mukaan. Henkilöstömme on innostunutta ja motivoitunutta toimimaan lasten kanssa. Kattomme alta löytyy monipuolista erityisosaamista, jota hyödynnämme suunnitellessamme mielekästä ja innostavaa toimintaa. Leikkiminen on tärkeä osa päivää ja leikinomaisuus on läsnä kaikissa päivän hetkissä.

Päiväkotimme arvot ovat ystävällisyys, positiivisuus ja lapsilähtöisyys. Päiväkodissamme toteutetaan positiivisen pedagogiikan ajatusmallia ja olemme ProVaka-päiväkoti. Kiinnitämme erityistä huomiota lasten vahvuuksiin, hyviin hetkiin heidän päivissään ja onnistumisen kokemuksiin. Tavoitteenamme on, että lapset kokevat itsensä tärkeiksi ja hyviksi juuri sellaisina kuin ovat.

Me Peltosirkun aikuiset olemme osana lasten kasvun ja oppimisen polkua. Haluamme olla sinun tukenasi lapsesi kasvatuksessa tarjoamalla turvallisen paikan oppia uutta ja kasvaa yhdessä ikätovereiden kanssa. Voit käydä ennen päivähoidon aloittamista lapsesi kanssa rauhassa tutustumassa päiväkotiin ja henkilökuntaan. Voit samalla kertoa lapsesi tarpeista ja perheenne tavoista ja tottumuksista.

Päiväkotimme ryhmät:

- Peukaloiset ja Sinisiivet (alle 3-vuotiaat)

- Metsätähdet ja Ratamot (3-5 -vuotiaat)

- Vanamot (3-5 -vuotiaat, pienryhmä)

- Kivitaskut (2-5 -vuotiaat)