Selkien koulu

Selkien koulu sijaitsee Kontiolahden kunnassa Selkien kylällä kauniissa vaaramaisemissa peltojen, metsien ja huikeiden näköalojen äärellä kunnan kaakkoiskulmassa.

Kaksiopettajaisessa koulussamme opiskelee tällä hetkellä 37 oppilasta. Vaikka koulurakennuksemme täyttikin 60 vuotta vuonna 2016, ikä ei sitä paina. Selkien koulurakennuksessa opetustiloja on kolmessa kerroksessa. Kaikki opetuskäytössä olevat tilat ovat edelleen siistit, hyväkuntoiset ja viihtyisät. Meillä on perusluokkatilojen lisäksi liikuntasali, erillinen käsityöluokka kovien materiaalien opetukseen ja monitoimitila. Piha-alueella on tilaa temmeltää ja hiihtolatukin kulkee aivan koulun vierestä. Mustavaaran laskettelurinteelle on vain parisen kilometriä.

Olemme aktiivinen ja nykyaikainen kyläkoulu. Olemme Liikkuva koulu mutta myös Pro Koulu eli toimimme positiivisesti ryhmässä oppien. Toteutamme lisäksi kiusaamista vastustavaa Kiva koulu -ohjelmaa. Koulussamme on toteutettu vaarakarjalaista perinnekasvatushanketta vuodesta 2008 lähtien. Meillä on yhteistyökoulut samalla leveyspiirillä Venäjän Udmurtiassa (Noryan koulu) ja Alaskan Unalakleetissa (Unalakleetin koulu). Lisäksi teemme yhteistyötä maamme pohjoisosassa sijaitsevan Sevettijärven koulun kanssa. Uusin yhteistyökumppanimme on Grönlannista. Lähimmät yhteistyökontaktimme omalta kylältä ovat päiväkoti Vellikello ja kylän yhdistykset.

Ota yhteyttä:

SELKIEN KOULU

Selkientie 47 B
81235 Lehtoi
040 178 5079
050 463 4523

Tutustu lisää: