Tontit, pääsivun teksti

Tarjoamme kaava- ja haja-asutusalueelta tontteja sekä asuinrakentamiseen että yritystoimintaan.

Asuntotonttien myynnistä, vuokralle asettamisesta, hinnoittelusta, hakumenettelystä ja luovutuksesta päättää tekninen lautakunta. Tietoa haettavana olevista tonteista saat näiltä sivuilta. Aluekohtaisille sivuille pääset vasemmalta navigaattorista joko asuntotontit tai yritystontit kohtaa klikkaamalla. Aluekohtaiset pdf-esitteet löydät vastaavasti sivun oikeasta reunasta kohdasta Tutustu lisää. Huomaathan, että kaikilla alueilla ei ole vielä hakua meneillään, joten tonttitietojakaan ei ole vielä saatavissa.

Tonttihaku jatkuu vapaana hakuna 8.5.2019 klo 12.00 alkaen

Vapaa haku tarkoittaa sitä, että tontit luovutetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Hakijalla ei saa olla hallussaan entuudestaan rakentamatonta kunnalta hankittua tonttia. Huomaathan, että ennen hakuajan alkua palautettuja hakemuksia ei oteta huomioon.

Kontioniemessä on edelleen vapaana edellisistä hakukerroista kaksi asuinpientalotonttia. Näille kahdelle tontille voi jättää hakemuksen jo ennen 8.5.2019. Toinen tonteista sijaitsee Hirviseläntie 1:ssä. Tontille voi rakentaa myös paritalon. Lohiluodontien tontti on myös mahdollista toteuttaa paritalorakentamisena. Lisätietoja Kontioniemen tonttien omalla sivulla. Huomaa, että karttapalvelun puolella täydennämme tietoja myös näiden tonttien osalta maanantain ja tiistain aikana. Kontioniemen tontit ovat myynti- tai vuokratontteja hakijan valinnan mukaisesti.

Kruununrannan alueella kunnalla on tarjolla yksi omakotitalotontti (AO), jolle saa rakentaa kaavamerkinnän mukaisesti yksiasuntoisen pientalon. Lisäksi alueella on vapaana viisi asuinpientalotonttia, joilla kaavamerkintä AP. Merkintä sallii tontille omakotitalon, perinteisen paritalon ja myös rakennusoikeuden puitteissa rivitalonomaista rakentamista. Kruununrannan tontit ovat myynti- tai vuokratontteina.

Lehmo pohjoisosassa Kylmäojan alueella on tarjolla kaksi omakotitalotonttia (AO). Näillä tonteilla on myös paritalon rakentaminen sallittu. Lisäksi alueella on myös kahdeksan muuta asuinpientalotonttia (AP), joilla sallitaan paritalo, omakotitalo (1- tai 2-asuntoinen) ja pienimuotoinen rivitalokin on mahdollinen. Lisäksi osoitteessa Hirvijahdintie 28 on haettavissa yksi omakotitalotontti. Tälle tontille voi rakentaa vain 1-asuntoisen pientalon kaavamääräyksen mukaisesti. Voit valita näistäkin tonteista haluatko ostaa vai vuokrata.

Lehmon eteläosassa Soralan alueella on tarjolla yksi erillispientalojen myyntitontti kaavamerkinnällä AO. Tontille voi rakentaa myös paritalon.

HAKU TONTEILLE:

Mieluummin sähköinen hakemus karttapalvelun kautta. Huomaathan, että hakiessasi sähköisesti saat omaan sähköpostiisi ensin paluuviestin, joka sinun tulee kuitata ennen kuin hakemus lähtee vastaanottajan sähköpostiin. Mikäli kuitattavaa sähköpostia ei tule, tarkista onko se mahdollisesti roskaposteissasi. Toimisto kuittaa erikseen saapuneet hakemukset.

Mikäli kuitenkin haluat hakea tonttia perinteisesti paperisella lomakkeella, löytyy se tämän sivun oikeasta reunasta.