Vuokraoikeuden siirto, teksti

Kunnan vuokratontilla sijaitsevan rakennuksesi omistajavaihdoksen yhteydessä tulee tontin uuden haltijan ilmoittaa vuokranantajalle eli kunnalle vuokralaisen vaihtumisesta, mm tontinvuokralaskutusta varten.

Osoittaaksesi siirron oikeellisuuden, kunnan maankäyttöön tulee toimittaa kauppakirjan kopio sekä tarvittaessa hallinnanjakosopimus. Vastaava vuokraoikeuden siirto tulee tehdä myös silloin, kun perukirjan, testamenttisaannon tai osituksen perusteella rakennuksen omistajasuhteissa tapahtuu muutoksia. Luovutusasiakirjan perusteella päivittämme vuokralaskutustiedot, ettei seuraava tonttilasku menisi entiselle vuokralaiselle. Muistathan ilmoittaa vuokralaisen vaihtumisesta myös vesihuollon laskutukseen.

Edellä mainitusta siirroista ilmoitusvastuu on pääasiassa uudella vuokralaisella. Varmistaakseen tontinvuokralaskutuksen siirtymisen uudelle asunnon omistajalle, myös myyjä voi toimittaa kauppakirjajäljennöksen kuntaan. Vuokraoikeuden siirrosta emme peri maksua emmekä toimita erillistä siirtoasiakirjaa uudelle vuokralaiselle. Kysy tarvittaessa lisäohjeita yhteyshenkilöltä.

Sinun tulee edellisen lisäksi hakea erityisen oikeuden (vuokraoikeuden) siirron kirjaamista maanmittauslaitokselta 6 kuukauden kuluessa siitä, kun vuokratontilla olevan rakennuksen kauppakirja tai muu luovutuskirja on allekirjoitettu.

Alkuperäinen vuokralaisen kappale maanvuokrasopimuksesta tulee pyytää myyjältä asuinrakennuksen kaupan yhteydessä.

HUOMAA, että emme pääsääntöisesti jaa vuoden maanvuokraa vanhan ja uuden vuokralaisen kesken. Maanvuokran laskutamme siltä henkilöltä tai niiltä henkilöiltä, jotka ovat meillä olevan tiedon mukaan vuokratontin haltijana laskutuksen aikaan.

 

 

Ota yhteyttä: