Vuokraoikeuden siirto, teksti

Kunnan vuokratontilla sijaitsevan rakennuksesi omistajavaihdoksen yhteydessä tulee tontin uuden haltijan ilmoittaa vuokranantajalle eli kunnalle vuokralaisen vaihtumisesta, mm tontinvuokralaskutusta varten.

Osoittaaksesi siirron oikeellisuuden, kunnan maankäyttöön tulee toimittaa kauppakirjan kopio ja tarvittaessa hallinnanjakosopimus. Vastaava vuokraoikeuden siirto tulee tehdä myös silloin, kun perukirjan, testamenttisaannon tai osituksen perusteella rakennuksen omistajasuhteissa tapahtuu muutoksia. Luovutusasiakirjan perusteella päivittämme vuokralaskutustiedot, ettei seuraava tonttilasku menisi entiselle vuokralaiselle. Muistathan ilmoittaa vuokralaisen vaihtumisesta myös vesihuollon laskutukseen.

Alkuperäinen maanvuokrasopimus tulee pyytää myyjältä asuinrakennuksen kaupan yhteydessä.

Sinun tulee tämän lisäksi hakea vuokraoikeuden tai sen siirron kirjaamista maanmittauslaitokselta 6 kuukauden kuluessa siitä, kun vuokratontilla olevan rakennuksen kauppakirja tai muu luovutuskirja on allekirjoitettu.

Edellä mainituista siirroista ilmoitusvastuu on pääasiassa uudella vuokralaisella. Varmistaakseen tontinvuokralaskutuksen siirtymisen uudelle asunnon omistajalle, myös myyjä voi toimittaa kauppakirjajäljennöksen kuntaan. Kysy tarvittaessa lisäohjeita yhteyshenkilöltä.

Vuokraoikeuden siirrosta emme peri maksua.

 

Ota yhteyttä: