Yrittäjän työkalut

 

Yritysvastuun itsearviointi on sähköinen työkalu yrityksen vastuullisen liiketoiminnan edelleen kehittämiseen. Työkalu tarjoaa yritykselle tilannekuvan vastuullistoiminnan tämänhetkisestä tilanteesta ja auttaa tunnistamaan kehityskohteita sekä mahdollistaa vastuullisuudesta suoriutumisen vertailun muihin yrityksiin. Lisäksi työkalu tarjoaa mm. käytännön vinkkejä yritysvastuun johtamiseen. 

Helpoiten vastuullisuusarvionnin täyttäminen onnistuu yhdessä yritysneuvojamme kanssa, tällöin voidaan arviointia täyttäessä keskustella ja jo tunnin yritysneuvojakäynnin aikana saadaan raportti käyttöön. Vuoden päästä voi tehdä uuden arvioinnin.

Tutustu lisää vastuullisuusarvionti-työkaluun: https://www.vastuullisuusarviointi.fi/

(Yritysvastuun itsearviointityökalu on maksuton ja sen on kehittänyt 4FRONT Oy yhteistyössä Pohjoismaiden suurimman yritysvastuuverkoston FIBSin kanssa.)

Asiakascase – Sampon Mökit

Sampon Mökit ja Sampon Mökkien yrittäjä on kiinnittänyt toiminnassaan huomiota vastuullisuuteen mm. jätteenkierrätyksen, sähköautovalinnan ja mm. uuden mökin lämmitysmuodon osalta. Lisäksi mökeissä on selkeät ohjeet sekä vastuulliset säännöt asiakkaiden käyttöön. Sampon Mökkien uudessa Tuiskula-mökissä on lisäksi hyödynnetty aurinkoenergiaa. Sampon Mökkien yrittäjä täytti lomakkeen yhdessä yritysneuvojamme kanssa. Vastuullisuusarvionnin täyttäminen onnistuukin helpoiten yhdessä yritysneuvojamme kanssa, tällöin voidaan arviointia täyttäessä keskustella ja jo tunnin yritysneuvojakäynnin aikana saadaan raportti käyttöön. Vuoden päästä voi tehdä uuden arvioinnin.

 

Kontionloikan Vastuullisuuskartoituspalvelu on kehitetty osana Yritysten vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehityshanke Kontiolahdella -hankkeen toimintaa. Hanke on EUn osarahoittama.

Lisätietoja hanketoiminnasta: https://www.kontiolahti.fi/hanketoiminta

Yritysten vastuullisuuden ja digitaalisuuden kehityshanke Kontiolahdella -hankkeen logot

*****

Yrittäjä, suunnitteletko yrityskauppaa tai sukupolvenvaihdosta? Kontionloikka Oy:n oma sähköinen julkaisu ”Arvolähtöisen omistajanvaihdoksen työkirja” auttaa eteenpäin yhdessä neuvontapalveluidemme kanssa. Julkaisua saatavilla painettuna versiona toimistoltamme.

Lataa Arvolähtöisen omistajanvaihdoksen työkirja

*****

Oletko perustamassa uutta yritystä ja tarvitset liiketoimintasuunnitelman tai laskelmapohjan? Onko sinulla jo toimiva yritys ja tarvitset mallia kassabudjetille, laskulle, lähetteelle tai sopimukselle? Yritystulkki on kontiolahtelaisten yritysten käytössä ilmaiseksi!

Siirry Yritystulkkiin

*****

Olisiko aika muuttaa uusiin tiloihin? Vai etsitkö toimitilaa paremmalta liikepaikalta? Kannattaa tutustua Kontiolahden alueen vapaisiin liiketiloihin! Täällä voit myös ilmoittaa vapaasta toimitilasta.

Tutustu vapaisiin liiketiloihin

*****

Kiinnostaako rakentaminen Kontiolahden kehittyville yritysalueille? Rakentamisessa voit olla yhteydessä Jarkko Peiposeen. Tutustu Kontiolahden yritysalueiden tonttiesitteisiin.

Tutustu yritysalueisiin

*****

Aika kokoukselle tai tärkeälle liikeneuvottelulle ja paikka hakusessa? Aina kun haluat suunnata toimitilojesi ulkopuolelle, tutustuthan kokoustilarekisteriimme!

Tutustu kokoustilarekisteriin

*****

Käydään kauppaa julkisen sektorin kanssa! Ihan tässä lähialueella ostetaan tuotteita ja palveluita yli 400 miljoonalla eurolla vuosittain. Julkisista hankinnoista löydät lisätietoa täältä! Siellä ovat myös kaikki Kontiolahden kunnan kilpailutukset.

Tarkastele kilpailutuksia

*****

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen saattaa herättää useita kysymyksiä. Rekrytointiasioissa sinua auttaa yritysten rekrytointityökalu. Saat hyödyllistä tietoa siitä, miten toimia uuden työntekijän työsuhteen alkumetreillä.

Suunnittele rekrytointia

Ota yhteyttä:

Jarkko Peiponen kuva

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi