Luonto- ja ulkoilureitit

Monipuoliset ja kauniit ulkoilureitit kulkevat kuntamme alueella. Kontionpolut on Jaamankankaalla sijaitseva maastopyöräily-, polkujuoksu- ja kävelyreitistö. Se muodostuu neljästä toisiinsa yhdistyvästä rengareitistä. Kontionpolut yhdistyvät Uurosta Kolille kulkevaan Kolinpolku-retkeilyreittiin sekä Joensuun keskustan kautta kiertävään Jaama Taril -rengasreittiin ja siitä edelleen Kaprakan Kinttupolku -reitistöön. Sähköinen kartta-aineisto löytyy retkikartta.fi-palvelusta.

Kolinpolku, Uurosta Kolille kulkeva retkeilyreitti on keskivaativa mutta Kolvananuurossa ja Kolin kansallispuistossa reitti on vaativa. Reitti kulkee polkuja, metsäautoteitä ja teitä pitkin. Matkalla on myös pitkospuita ja siltoja.

Herajärven kierros Kolin upeissa maisemissa tarjoaa eri pituisia reittejä. Kauniit kaukomaisemat, suuret korkeuserot ja vesistöjen ylitykset kahluuvaijerin ja vetolautan avulla tuovat oman jännityksensä retkeilyyn.

Kolvananuuron luontopolku on jännittävä rotkolaakso, joka vie retkeilijän ajassa taaksepäin. Miljoonia vuosia sitten Kolvananuuro muodostui syväksi arveksi kallioperään ja alueella onkin kiinnostava geologinen historia. Polku on osaksi vaikeakulkuista kivikkoa ja korkeuserot ovat suuria. Kolvananuuro on mielenkiitoinen nähtävyys poikkeavan maisemansa ja monipuolisen kasvillisuutensa ansiosta. 

Lisäksi kunnan keskustan tuntumassa on Kirkonkylän luonto- ja kulttuuripolku. 

 

Haitari Kontionpolut

Kontionpolut

Herajärven kierros

Herajärven kierros