Luonto- ja ulkoilureitit

Kunnassamme on monipuolisia ja kauniita ulkoilureittejä. Kontionpolut on Jaamankankaalla sijaitseva maastopyöräily-, polkujuoksu- ja kävelyreitistö. Se muodostuu neljästä toisiinsa linkittyvästä rengasreitistä. Kontionpolut yhdistyvät Uurosta Kolille kulkevaan Kolinpolkuun sekä Joensuun keskustan kautta kiertävään Jaama Trail -rengasreittiin ja siitä edelleen Kaprakan Kinttupolku -reitistöön. Sähköinen kartta-aineisto on saatavilla retkikartta.fi -palvelussa.

Kolinpolku, Uurosta Kolille kulkeva retkeilyreitti, on keskivaativa mutta Kolvananuurossa ja Kolin kansallispuistossa reitti on vaativa suurten korkeuserojen vuoksi. Reitti kulkee polkuja, metsäautoteitä ja teitä pitkin. Matkalla on myös pitkospuita ja siltoja.

Herajärven kierros Kolin upeissa maisemissa tarjoaa eri pituisia reittejä. Kauniit kaukomaisemat, suuret korkeuserot ja vesistöjen ylitykset kahluuvaijerin ja vetolautan avulla tuovat oman jännityksensä retkeilyyn.

Kolvananuuron luontopolku on jännittävä rotkolaakso, joka vie retkeilijän ajassa taaksepäin. Miljoonia vuosia sitten Kolvananuuro muodostui syväksi arveksi kallioperään ja alueella onkin kiinnostava geologinen historia. Polku on osaksi vaikeakulkuista kivikkoa, ja korkeuserot ovat suuria. Kolvananuuro on mielenkiintoinen nähtävyys poikkeavan maisemansa ja monipuolisen kasvillisuutensa ansiosta. 

Lisäksi kunnan keskustan tuntumassa on Kirkonkylän luonto- ja kulttuuripolku. 

 

Herajärven kierros

Herajärven kierros

Kolinpolku

Kolinpolku

Haitari Kontionpolut

Kontionpolut